nedelja, 29. marec 2009

Smeti ob poteh

V Rovtah in okolici imamo veliko srečo, saj živimo na območju z veliko možnosti za sprostitev v naravi v naši neposredni bližini.
Vse lepo in prav, dokler ne pridemo do dejstva, da ob naših cestah, sprehajalnih poteh ipd. srečujemo smeti, ki jih nekateri ravnodušno mečejo od sebe. To so predvsem razni papirčki od bombonov, vrečke od čipsa, plastenke in pločevinke pijač. Sicer pa spodnje slike govorijo same zase. Naprošam starše, naj opozarjajo svoje otroke, da papirčki in podobno ne spada drugam kot v žep in kasneje v koš za smeti. Druga možnost je organizacija čistilne akcije (kot so jo preteklo soboto organizirali na Petkovcu – bravo!). Gotovo najbolj absurdno ob tem pa je, da tudi če se smeti pobere, se na točno istem mestu čez teden dni pojavijo nove.
Bodite boljši kot drugi in ne premišljujte predolgo, zakaj je dobro, da smeti ne mečemo v naravo. Bodite pametnejši in se zavedajte, da je to okolica, ki obkroža tudi vas. Privoščite sebi in svojim sovaščanom sprehod brez prizorov, ki spominjajo na bližino smetišča.
Opozarjajte in opominjajte ter spodbujajte k temu tudi ljudi okrog sebe.
Pa prijeten sprehod vam želim!
M. Z.

4 komentarji:

Unknown pravi ...

iz avtomobila, št.reg tablice KR 39-39E, letijo smeti

Anonimni pravi ...

kako to misliš da iz njega letijo smeti?

Anonimni pravi ...

Ne razumem zakaj je smiselno povedat registrsko tu gor,če se lahko krivce osebno opozori??

Anonimni pravi ...

Jst pa mislim, da je prav, da se pove, ker je javna objava bolj učinkovita.