torek, 25. september 2007

20 let planinske koče na Vrhu Sv. Treh kraljev

Letos mineva 20 let od postavitve planinske koče na Vrhu Sv. Treh Kraljev.
Podjetje KLI Logatec je pred 20 leti Planinski sekciji Rovte podarilo leseno stavbo, last TOZD Žaga. Zagnani planinci so objekt uredili v prijetno planinsko kočo, ki tudi danes nudi gostoljubje planincem, domačinom in ostalim obiskovalcem Vrha. Zadnja leta je postal Vrh s svojimi naravnimi znamenitostmi in prelepim razgledom priljubljena izletniška točka.
Ob okrogli obletnici so planinci v nedeljo 16.9.2007 pripravili praznovanje, ki se je začelo s pohodom iz Rovt, nadaljevalo s pogostitvijo in pozdravnim nagovorom predsednika Planinskega društva Rovte, Primoža Jereb. Ob tej priložnosti so v planinski koči pripravili razstavo fotografij o planinski koči z okolico in o dejavnostih društva.
Slavje se je nadaljevalo pred POŠ Vrh s proslavo in podelitvijo priznanj. Zvok Matejeve harmonike in petje Mladinskega pevskega zbora iz Rovt je dobro popestril dogajanje. Slavnostnega dogodka se je udeležil tudi župan Občine Logatec, g. Janez Nagode. S pozdravnim nagovorom je čestital vsem dobitnikom priznanj in pohvalil dobro delo v društvu.
Nato je pobudo prevzelo Športno kulturno društvo Vrh, ki je organiziralo veselico z ansamblom Bratov Poljanšek. Veselo vzdušje se je nadaljevalo pozno v noč.
Na Vrhu so tako spravili »pod streho« še eno prireditev. To pot nekako z roko v roki s Planinskim društvom.
Fotogalerija:

Planinska koča Vrh - 20 let

Dobitniki priznanj: cicbani | člani

Ni komentarjev: