torek, 28. april 2009

Zaključek plezanja na umetni steni 2008/2009


V torek, 21.04.2009 je na umetni steni v DOMU KRAJANOV v Rovtah potekal zaključek sezone plezanja na umetni steni za naše mlade plezalčke in plezalce.
Zbralo se je 21 mladih plezalcev, ki so v pretekli sezoni pridno obiskovali plezalne urice in nabirali plezalsko kilometrino, njihovi vaditelji in seveda starši naših plezalcev, ki so navdušeno spremljali napete boje z vertikalo, ki nas je vso zimsko obdobje vabila na naše druženje. Kot se za zaključek sezone spodobi, smo za mladino pripravili tekmovanje, da so lahko sebi in svojim staršem pokazali, kaj so se v zimskih mesecih naučili. Tekma je potekala po kategorijah od predšolskih otrok, šolarjev do 5. razreda in šolarjev od 5. razreda naprej.

Pred budnimi očmi naših sodnikov so najmlajši preplezali eno smer osnovnošolski otroci pa so morali odplezati dve smeri. Po dolgotrajnem posvetovanju sodnikov je bilo ugotovljeno da so rezultati sledeči:

PREDŠOLSKI OTROCI:
1. MESTO – ENEJ MAROLT, VID ŠEBALJ, MATEJ GNEZDA, ALJAŽ KUNC, ELZA MOZETIČ, AHAC MOZETIČ, JANŽE ZEBEC, VID HROVATIN, ŽIVA HROVATIN MAŠA FERENC IN ROK REMIC

ŠOLARJI DO 5. RAZREDA:
1. MESTO – JAN ZORIČ, LEA MAROLT, JURE KUNC, ZALA ZEBEC IN ŽAN MAROLT

ŠOLARJI OD 5. RAZREDA NAPREJ:
1. MESTO – ANDRAŽ JEREB, ANITA TREVEN, SIMON TUŠAR, MARTIN SKVARČA IN NIVES JURCA

Vsi otroci, ki so v sezoni 2008/2009 obiskovali plezalne urice so si po mnenju vaditeljev in sodnikov na tekmi zaslužili postati zmagovalci, saj smo celo leto spremljali njihovo vestno udejstvovanje in njihov napredek pri plezanju, zato so vsi prejeli zlate kolajne.
Kot je bilo obljubljeno pred tekmo, smo se na koncu posladkali z palačinkami, ki sta jih za nas pripravljala vaditelj David Tončič in Darija Tušar. Obema se najlepše zahvaljujemo za njun trud pri peki, saj je precejšnja vrsta čakajočih na palačinke nakazovala, da so le te odlične.
Hvala tudi Andriji Majsen, ki je te lepe trenutke mojstrsko ujel v svoj fotografski objektiv in tako poskrbel, da se bomo teh trenutkov spominjali tudi čez leta, ter Martini Trpin in Jereb Primožu, ki sta vestno merila čas na naši tekmi in urejala rezultate.
V večernih urah, ko smo se vračali na svoje domove smo se spominjali lepih trenutkov, ki smo jih skupaj preživeli na steni in pod njo, z mislijo, da se v jeseni spet snidemo in nadaljujemo z našo športno dejavnostjo!

PLEZALNI ODSEK PLANINSKEGA DRUŠTVA ROVTE
P.S. Najlepše se zahvaljujem vsem otrokom, ki so v pretekli sezoni obiskovali naše plezalne urice na umetni steni. Brez njih in njihovega vedrega smeha in razigranosti bi bile naši obiski telovadnice bolj pusti in nezanimivi. Zahvaljujem se staršem otrok, ker so imeli razumevanje in so podpirali udejstvovanje otrok z enim najbolj zanimivih in najlepših športov. Zahvaljujem se tudi vaditeljem Tadeju Marolt, Gorazdu Jereb in Davidu Tončič za nesebičen in korekten pristop k vadbi naših najmlajših. Skupaj nam je uspelo izpeljati odlično sezono!
JOŽE TUŠAR

Ni komentarjev: