torek, 20. avgust 2013

Vabilo na spominsko slovesnost ob 20-letnici postavitve Farne plošče v župniji Rovte

SPOMINSKI ODBOR FARNIH PLOŠČ ŽUPNIJE ROVTE
in
KRAJEVNA SKUPNOST ROVTE
vabita
NA SPOMINSKO SLOVESNOST
~ 20 LET POSTAVITVE FARNE PLOŠČE ~
~ 70 LET DOMOBRANSTVA V SLOVENIJI IN ROVTAH ~
~ EVROPSKI DAN SPOMINA NA ŽRTVE VSEH TOTALITARNIH IN AVTORITARNIH REŽIMOV ~

V soboto, 24. avgusta ob 19. uri v dom krajanov Rovte:

• Odprtje razstave medvojnega in povojnega gradiva iz Rovt.
• Okrogla miza z gosti: Jože Dežman, Marta Keršič in dr. Andrej Mihevc, vodi Jan Mihevc
• Nastop Domoljubnega zbora pod vodstvom dirigenta Marjana Grdadolnika.

V nedeljo, 25. avgusta v cerkvi:

• Ob 10. uri sveta maša, ki jo bo vodil profesor dr. Janez Juhant ob somaševanju msgr. dr. Jožeta Pluta in drugih duhovnikov.• Po maši kulturni program - govorniki: Justin Stanovnik, Janez Janša in župan Berto Menard.
Vsi povabljeni gostje, pa nam bodo v oporo s svojo prisotnostjo.

Vabljeni na našo spominsko slovesnost!

Tiskano vabilo je objavljeno tukaj.

10 komentarjev:

KDS Krščansko demokratska stranka pravi ...

Pri Šemonovem breznu, kjer je OZNA po koncu vojne pobijala zajete domobrance in druge ljudi iz Rovt, je zdaj zasebno strelišče. Policija tipom dovoljuje, da tam streljajo kot o njihovi vzorniki.

Grobišče je popolnoma zaraščeno in nevzdrževano. Lepo bi bilo, da bo ob slovesnosti, kjer se bodo slikali odgovorni za takšno stanje, kdo odpravi pogledat to grobišče.

Anonimni pravi ...

http://www.youtube.com/watch?v=Z0C8-HBvo9A

Anonimni pravi ...

Švabobrance in ostalo izdajalsko sodrgo!

Anonimni pravi ...

A tudi precednik pahor pride?

Anonimni pravi ...

povabljen tudi partizanski orkester ki vam bo veselo zaigral na šarc ( M53)zato domoljubi pridite v čim večjem številu...sekalo bo !!

Anonimni pravi ...

Hahaha

Anonimni pravi ...

Hej masinca zagodi naj odmeva povsodi nas pozdrav!

Anonimni pravi ...

Sram naj vas bo, klerofašizem z Rožmanom na čelu vas je nategnil (sam pa jo je pobrisal), sedaj pa se znašate nad slovenskim narodom in ga zastrupljate. Govoril pa vam bo "vodja pohoda v Jajce"... Morda je sedaj glavni na poti v rovte?

Anonimni pravi ...

Haha, a smo zdaj Bela pokrajina ponovno? Ma umirite se že rdeči , beli in črni pa roza zeleni in k pameti se spravite, da ne potonemo do dna zaradi takih starih zdrah...dajmo raje kaj za prihodnost rešit, nam bodo mladi bolj hvaležni kot da jim težimo s to preteklostjo-nekateri bi se je lahko sramovali in ne povzdigovali ponovno. Pa Janša in podobni s prav tako politično šolo in kumrovškim ozadjem naj se raje naučijo kakšno da skupaj s Kombinatkami zapojemo:)sicer pa nimam nič proti, naj vsak izraža svoje mnenje in občutke, da pa se kar malo sovražno nastroji proti drugače mislečim vseskupaj, je pa res žalostno.Dajmo sedanjost in prihodnost na prvo mesto, a nismo tiste lipe posadili ravno zato, da bi se potrudili in skupaj premaknili ljubo nam državico iz lera? Pa ne v rikverc, da se razumemo...pa prijetno praznovanje vsem ljudem dobre volje!

Anonimni pravi ...

Danes sem srečna, da nisem doma v Rovtah. Bilo bi me sram, pa ne mrtvih kakor koli pobitih, teh mi je žal, ampak živih rovtarjev.