sreda, 28. april 2010

Vabilo na tekmovanje v športnem plezanju v Domu krajanov


PLANINSKO DRUŠTVO ROVTE

ODSEK ZA ŠPORTNO PLEZANJE

ORGANIZIRA

OBČINSKO TEKMOVANJE V ŠPORTNEM PLEZANJU ZA PREDŠOLSKE IN ŠOLOOBVEZNE OTROKE

Datum in kraj

Sreda , 05. maj 2010 v Domu krajanov v Rovtah

Čas tekmovanja

16.00 h: Predšolski otroci

16.30 h: Šoloobvezni otroci

Kategorije

Tekmovalci:

  • Predšolski otroci , letnik 2004 in mlajši
  • najmlajši učenci in učenke, letnik 2000 - 2003
  • mlajši učenci in učenke, letnik 1997 – 1999
  • starejši učenci in učenke, letnik 1995 -1996

IN

MEDOBČINSKO TEKMOVANJE V ŠPORTNEM PLEZANJU ZA ŠOLOOBVEZNE OTROKE

Datum in kraj

Četrtek , 06. maj 2010 v Domu krajanov v Rovtah

Čas tekmovanja

16.00 h: za vse kategorije

Kategorije

Tekmovalci:

  • najmlajši učenci in učenke, letnik 2000 - 2003
  • mlajši učenci in učenke, letnik 1997 – 1999
  • starejši učenci in učenke, letnik 1995 -1996

Prijave

Zaradi lažje organizacije in izvedbe tekmovanja naj se tekmovalci prijavijo do ponedeljka, 03.05.2010. Prijave na dan tekmovanja niso možne! Prijave pošljite na elektronski naslov joze.tusar@gmail.com oziroma sporočite na gsm: 041-514-830.

Pravila

Smeri bodo narejene po barvah, tako da bo za posamezno kategorijo veljala samo določena barva oprimkov. Tekmovalci plezajo najprej kvalifikacijsko smer in v finale se uvrsti 10 najboljših iz vsake kategorije.

Tekmovanje bo potekalo na način, ki se imenuje flash. To pomeni, da bodo tekmovalci lahko gledali tekmovalce, ki bodo plezali pred njimi. Vse kategorije bodo plezale z varovanjem z vrha. Tekmovalci morajo biti v dvorani vsaj pol ure pred pričetkom tekmovanja v svoji kategoriji.

Vsem tekmovalcem se bo meril čas vzpona, ki bo odločal o mestu v primeru enake višine. V primeru enake višine in časa si tekmovalca delita mesto. Čas se meri od dviga obeh nog od tal do padca. Če tekmovalec doseže vrh se čas ustavi, ko zadrži zadnji oprimek z obema rokama.

Posebna navodila

Plezalne pasove, vrvi, varovalne pripomočke in varovalce bo priskrbel organizator tekme. V primeru, da imajo otroci svoje plezalnike (plezalne čevlje) plezajo s plezalniki, v nasprotnem primeru uporabljajo športne copate. Mentorji oziroma spremljevalci otrok poskrbijo za ogrevanje pred tekmo, ter za red in disciplino med svojimi varovanci.


SPONZORJA OBČINSKE IN MEDOBČINSKE TEKME V ŠPORTNEM PLEZANJU NA UMETNI STENI V DOMU KRAJANOV V ROVTAH STA PODJETJE ETIKETA, TISKARNA, D.D. IZ ŽIROV IN OBČINA LOGATEC, ZA KAR SE JIM NAJLEPŠE ZAHVALJUJEMO!

Ni komentarjev: