torek, 30. marec 2010

Čistilna akcija na Petkovcu

V soboto 27. marca 2010 smo se spet zbrali krajani Petkovca, ki nam ni vseeno kaj se dogaja z našo naravo. Ker je bila letos akcija že drugo leto smo vseeno pričakovali malo manj nesnage, vendar je naša nabirka tehtala okrog 1000 kg smeti. Udeleženci so bili razdeljeni v 7 skupin, najmlajši udeleženec je bil star šele 2 leti. Pregledali smo celotno vas, prehodili okrog 20 km, cest, poti in stezic.

Pobirali smo od nešteto pločevink, polivinila, avtomobilski gum, starega železa, celo okna in vrata so ležala v naravi, na nekaterih krajih so bile odvržene cele vreče smeti, verjetno je bilo predaleč do smetišča! Včasih se res lahko vprašamo: kaj delamo naši naravi, ali si to zasluži, ali to lahko sploh počnemo? Sami pa bomo morali nekaj ukreniti, da bomo živeli v čistejšem okolju.

Po koncu akcije je sledila zaslužena malica v prostorih gasilskega doma na Petkovcu. Vsi udeleženci smo bili zadovoljni da smo pripomogli k lepšemu izgledu kraja.
Ob tej priliki se zahvaljujemo Krajevni skupnosti Rovte ter Komunalnemu podjetju Logatec, ki sta tudi pripomogla da je čistilna akcija uspela.
Seveda pa vsem udeležencem hvala in se spet dobimo 17. aprila, da očistimo Petkovec – Slovenijo!

Fotografije:

Ni komentarjev: