nedelja, 17. januar 2010

Gradnja igluja in ostale zimske radosti

Zima je čas, ko večina rada poseda doma, po možnosti na krušni peči ali pa ob radiatorju. Samo da smo na toplem. Zdi se, da je veliko lažje preživeti aktivno toplejši del leta, se pravi poletje. Pozimi včasih zmanjka idej. Nekateri se raje prepustijo poležavanju pred televizijo in prebiranju knjig. Če le želimo, lahko počnemo še marsikaj! Ko ni snega, se na primer topleje oblečemo in gremo na zimski sprehod v naravo. Tja do pozne jeseni si lahko privoščimo tudi izlet s kolesom. Kaj vse se da šele početi, če zapade sneg! Takrat sankanja na bregovih (ki jih pri nas ne manjka, kajne?) res ne smemo izpustiti, če nimate sank pa se boste morda zadovoljili že s kepanjem ali pa preprosto metanjem v sneg. Seveda za to potrebujete še par somišljenikov (beri: norcev) okrog sebe in nepremočljiv kombinezon, obutev in rokavice. Da smučanja niti ne omenjam. Zima je res lepša, če znamo uživati v teh stvareh, ne glede na to ali to počnemo, ker smo otroci ali pa, ker s tem ohranjamo otroka v sebi.

Preteklo soboto, 9. januarja 2010, smo se v Prugu pod Lešami, lotili gradnje igluja. Sneg je bil nekoliko presuh, zato smo ga zalivali z vodo, da je vse skupaj postalo bolj kompaktno. Delo je potekalo gladko in brez daljših prekinitev predvsem pa z veliko dobre volje. Gradili smo dva dni, v soboto in nedeljo. Ker nam je vreme trenutno naklonjeno, iglu stoji še danes, teden dni kasneje, v skorajda nespremenjeni obliki. Veliko veselja je naredil tako »gradbincem,« kot tudi tistim, ki so ga prišli samo pogledat. Zraven njega smo postavili snežaka, njegovega čuvaja, ki je do sedaj odlično vršil svoje poslanstvo. S tem našim »malim podvigom« smo si popestrili mrzle zimske dni in gotovo se bomo česa podobnega lotili še kdaj. Da bi svoje veselje delili tudi z drugimi, objavljamo slike v galeriji

M.Z.

1 komentar:

Anonimni pravi ...

Bravo, bravo!!!
Že po slikah zgleda čudovito, kaj šele v živo.Upam da bo zima še nekaj časa mrzla in da bo iglu še vedno trden kot prvi dan;)