nedelja, 19. september 2010

Poplave in plazovi-18. in 19. september

Obilno deževje, ki je v preteklih dneh zajelo celotno Slovenijo, tudi Rovtam ni prizaneslo.
Objavljamo nekaj fotografij, lahko pa jih še pošljete na rovte.tv@gmail.com.
Cesta Logatec-Rovte je zaradi plazu nad Zavčanom zaprta!
Oglejte si prispevek na TV Slovenija, javljanje iz Rovt je okoli 12. minute.

15 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Cela drama vse skupaj. Ne vem sicer na koga naj apeliram ampak OBVOZI NISO OZNAČENI!!!! Žal vsi ne pozanmo vseh poti tu okoli. In še tiste katere najdemo so res slabe in bodo uničene ob vsem prometu, ki se sedaj vali po njih!

Anonimni pravi ...

Na spletnih straneh občine logatec pa zaprta cesta v rovte ni nič omenjena..niti slik ni..samo poplave logaščice..

Anonimni pravi ...

mi smo kao evropa. ampak oznake za obvoz so pa še vedno napisane s svičnikom. pohvalno za vsakodnevno skrb za popravilo obvoznih cest.
Ali kdo ve do kdaj bo zaprta cesta?

Anonimni pravi ...

spet se je pokazalo da smo navadni "hribovci" za katere se nihče ne zmeni. ni označenih obvozov da o avtobusni relaciji sploh ne govorimo!! že prej ni bilo nobenih povezav, zdaj pa nikjer rovt sploh ne omenjajo znana je samo relacija ljubljana - žiri, pa se žirovca vozita mogoče samo dva rovtarjev pa vsaj trikrat več.

Anonimni pravi ...

Se strinjam!!! To je katastrofa!!! Razmišljam komu vse bi lahko pisali in opozorili na to! Slabih 40 km iz Ljubljane pa taka situacija! Zdaj smo spet rovtarji. Z malo začetnico! Niti ene table oziroma ene besede o tem kako človek pride iz LJ v Rovte. Mi bo država častila dopust ker enostavno ne znam iz Rovt po drugi poti kot glavni državni cesti?

Anonimni pravi ...

Sramota je to, da nikjer ni nič objavljeno kako je s popravilom ceste, kdaj bo ponovna odprta itd....Kje so te informacije?? Občina in župan na čelu pa bodo itak najprej poskrbeli za Logatec kot pa za druge kraje v občini. SAme prazne obljube kot ponavadi....

Anonimni pravi ...

Ko bi rovtarji obnašanje župana vsaj malo kaznovali na volitvah!

Anonimni pravi ...

Pa ga kaznujmo. To res ni za n kamor.

Anonimni pravi ...

he he a ste videli zdaj kako imamo obvoz? v rovte se po tanovem pride tako, da se najprej spustimo v idrijo in pol splezamo v žiri in pol v rovte :)

Anonimni pravi ...

in neki junaki nardijo skupino na facebooku, da zahtevajo, da se cestatakoj obnovi. super! da bo narjeno hitr, ne pa strokovno. to rabmo ja, cesto k je narjena u enem tednu in jo čez en let spet odnese plaz?:s
in mimgrede, cesta je še zmeri zaprta, budale pa odmaknejo znak zapora ceste in se veselo vozjo po preostali polovici ceste mim plazu, odkar je odkopan spodnji del ceste...
sm tojk, da ni zdej sm župan neumn pa kriv, neumnih je še velik več ljudi med nami!

Anonimni pravi ...

in mimgrede, mislem, da ni treba tiste neumne facebook skupine oglaševat še na Rovte.tv, ker kdor res verjame, da bo cesta urejena v enem dnevu (kot pravi skupina), je neumen.

Anonimni pravi ...

to itak vsak ve, da je verjetn ta fb stran sam ena zajebancija....kdor temu verjame... in tud tisti člani ki se likejo temu ne verjamejo...
torej, kaj in kako je sedaj s to cesto? kdaj bo odprta

Anonimni pravi ...

Najlaži je pa jamrat...to, kar se nam je rovtarjem zgodil ni nč blazno hudga. Obnova ceste ni zgolj zahteva, ki jo situacija z vaščani na ćelu postavi upravitelju(v tem primeru županu,občini). Je postopek, ki zahteva čas za premislek o tem, kako se zadeve lotiti ter jo izpeljati, potem so tu sredstva, ki morajo biti oddobrena..itd. Ljudje božji, slaba volja ne bo nič pomagala. Pozanimajte se za pot pr kšnem prijaznem sosedu, vzemte v roke debel alkoholni flumaster in sami označite obvoze kot se zagre pa se boste spet počutili kot neodvisen prebivalec Rovt, ki mu malenkosti kot je neprevozna glavna cesta ne uničujejo razpoloženja, da ne rečem življenja...

Anonimni pravi ...

A ne bi bil dober štos, da bi prej dobili 10.000 podpornikov na FB-ju kot bi popravili cesto?
Tale z obvozom čez Idrijo je pa dobra. Mogoče bi bilo še bolje preko Tolmina in Vršiča.
A kdo ve, kako vozi avtobus?

Anonimni pravi ...

joj!
Nekateri so pa res. Saj nihče ne jamra. Pritožujemo se zaradi obvoza, ki je slab. To pomeni za srečevanje osalih avtovi itd...In z flomastrom so že napisane table za obvoz.Hb pa res ni bilo hujšega kot samo plaz.
Mislim, da tisti, ki se mora dvakrat oziroma tudi večkrat vsak dan peljati po teh stranskih cestah vedo kaj se tukaj piše in tudi tisti komentar,ki pravi da domačini jambrajo zaradi obvoza je zelo neumesten. se mi zdi da bi bil ti podobnih misli, če bi se vsak dan vozil po teh stranskih cestah. Je res, da tako hitro se ceste ne da popraviti,ker je to plaz. Ampak tukaj bi pa res lahko župan nekaj naredil, da bi vsaj te stranske ceste bile urejene tako kot se zagre.In bi tisti denar,ki ga namenja samo za center občine in malo bližje okolice namenil tem cestam!!!saj se itak dela samo po Logatcu.
gre se za to, da bi bilo prav bil, bi bili obveščeni kako bo s to cesto naprej, kdaj bo odprta, kako bo pozimi itd... To je čisto normalno, da se sprašujemo in to ni neka nejevolja. Nič zaradi drugega se ne gre tukaj!